Suomipop Festivaali

Jyväskylässä järjestetään vuonna 2014 Suomen suurin Suomipop-musiikkiin keskittyvä festivaali, jossa esiintyy Suomen suosituimpia artisteja ja yhtyeitä kuten Haloo Helsinki!, Popeda, Yö, Happoradio, Erin, Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä, Apulanta, Kolmas Nainen, Jukka-Poika ja monta muuta.

Festivaali on kolmipäiväinen ja alkaa torstaina 10.7, kun lavalle nousee Stig ja Kullankaivajat klo. 16:45. Musiikkijuhla päättyy lauantai-iltana yhden kaikkien aikojen suosituimman suomalaisyhtyeen Eppu Normaalin konserttiin. Yhteinen nimittäjä tällä festivaalilla on tietysti esiintyjien kotimaisuus, ja se, että musiikki on suomenkielistä. Muuten mukana on yleisön iloksi aivan kaikenlaista musiikkia Cheekin hip-hopista aina Jukka-Pojan reggae-poljentoon. Iskelmällisempää kevyttä musiikkia esittävät Kaija Koo ja Juha Tapio. Rock-painotteisempaa musiikkia löytyy taas vaikkapa Happoradiolta Jossain välimaastossa liikkuu psykedeelisempää äänitaidetta esittävä Pariisin Kevät.

Tapahtumapaikkana on Lutakonaukio Jyväskylässä. Festivaali on sallittu kaikenikäisille, mutta järjestäjä suosittelee, että alle 12-vuotiaat tulevat paikalle vain vanhemman seurassa. Festivaalialueella on hyvät mahdollisuudet ruokailla ja pyörätuolia käyttäville katsojille on varattu oma katsomo. Kannattaa huomioida, että alueelle ei saa tuoda sateenvarjoa, purkkeja, pulloja, tölkkejä, teräaseita tai ilotulitteita. Myös laserpointterit ja kamerat kuuluvat kiellettyjen tavaroiden listalle. Kolmen päivän lippu tapahtumaan maksaa sadan euron verran. Lipun voi ostaa myös yhdelle tai kahdelle päivälle, mutta hinta on tällöin suhteessa hieman korkeampi. Tapahtuman tärkeimmät rahoittajat vuonna 2014 ovat luonnollisesti Radio Suomipop sekä lisäksi HK, Paulig, Himos, Hartwall ja sanomalehti Keski-Suomalainen.